Utiliteitsbouw: een vak apart.

Utiliteitsbouw bedrijven

Voor utiliteitsbouw projecten bent u bij Bouwbedrijf de Vries Woudsend aan het juiste adres. Utiliteitsbouw is een specifieke vorm van bouw, waar wij zeer ruime ervaring mee hebben. Graag denken we met u mee vanaf het eerste idee tot en met de uiteindelijke bouw en het onderhoud binnen onze utiliteitsbouw projecten. Bij Bouwbedrijf de Vries uit Woudsend kunt u rekenen op een volledige service van A tot Z.

Wat is utiliteitsbouw?

Utiliteitsbouw is zoals gezegd een specifieke bouwvorm. Eigenlijk is de definitie vrij eenvoudig. Alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben worden geschaard onder utiliteitsbouw. De term utiliteit stamt af van het Engelse woord ‘utility’, wat ‘nut’ betekent. Utiliteitsgebouwen zijn dus gebouwen die een bepaald nut hebben. Vaak betreffen het grote gebouwen doordat de bouwwerken vaak door meerdere mensen tegelijkertijd gebruikt moeten worden. Utiliteitsbouw is in de meeste gevallen complexer dan de nieuwbouw doordat er diverse vereisten zijn en vele werkzaamheden op elkaar moeten worden afgestemd. Bij Bouwbedrijf de Vries bent u ervan verzekerd dat wij alle noodzakelijke kennis in huis hebben. Zo kunnen wij ook voor uw utiliteitsbouwproject tot een perfect resultaat komen.

Utiliteitsbouw bedrijven Waterherberg Langweer

Voorbeelden utiliteitsgebouwen

Zo breed als de betekenis van utiliteitsbouw is, zo divers zijn ook de gebouwen die er onder vallen. Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden van utiliteitsgebouwen waarmee wij u van dienst kunnen zijn:

  • Gebouwen waarin we werken (zoals kantoren, fabrieken, winkels en garages)
  • Overheidsgebouwen (zoals gemeentehuizen en scholen)
  • Zorginstellingen (zoals ziekenhuizen)
  • Recreatievoorzieningen (zoals sportgebouwen, vakantieparken en bioscopen)
  • Nutsvoorzieningen (zoals energiecentrales en rioolwaterzuiveringsinstallaties)

Utiliteitsbouw voor bedrijven? Bouwbedrijf de Vries.

Utiliteitsbouw voor bedrijven vereist een nauwkeurige en gedegen aanpak. In het voortraject dienen vele zaken grondig te worden onderzocht en zullen belangrijke afspraken moeten worden gemaakt op het gebied van onder andere vergunningen, architectuur en milieuregels. Al deze tijdrovende werkzaamheden neemt Bouwbedrijf de Vries uit Woudsend u uit handen. Zorgen voor een realistische planning, kostenbeheersing en tijdige oplevering, dat is waar wij al meer dan 100 jaar voor staan.

Omdat uw utiliteitsbouwproject voor ons centraal staat: Bouwbedrijf de Vries Woudsend.

Offerte aanvragen
Bezig met laden